مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که بادام زمینی برادران حسینی ممکن است در برابر بیماری قلبی محافظت کند. این نتیجه که احتمالاً نتیجه بسیاری از عوامل مختلف است، می تواند به عنوان توضیحی بالقوه برای تأثیرات بادام زمینی در نظر گرفته شود.
یک چیز واضح است؛ بادام زمینی حاوی تعدادی مواد مغذی شناخته شده برای محافظت از سلامت قلب است. اینها شامل آنتی اکسیدان های مختلف مانند منیزیم، نیاسین، مس، اسید اولئیک و رسوراترول می باشد.
ممکن است به جلوگیری از سنگ کیسه صفرا کمک کند. سنگ کیسه صفرا امروزه تقریباً 10 تا 25 درصد از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهد. دو مطالعه مشاهده ای نشان می دهد که مصرف مکرر بادام زمینی می تواند خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را در مردان و زنان کاهش دهد.
بیشتر سنگ های صفراوی عمدتاً از کلسترول تشکیل شده اند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اثر کاهش دهنده کلسترول بادام زمینی از تشکیل سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند. برای تایید این یافته ها به مطالعات بیشتری نیاز است.
بادام زمینی گاهی اوقات می تواند به نوعی کپک آلوده شود که ماده سمی به نام آفلاتوکسین تولید می کند. علائم اصلی مسمومیت با آفلاتوکسین از دست دادن اشتها و زرد شدن چشم ها (یرقان) از نشانه های معمول مشکلات کبدی است. مسمومیت شدید با آفلاتوکسین می تواند باعث نارسایی کبد و سرطان کبد شود.
خطر آلودگی آفلاتوکسین به نگهداری بادام زمینی به ویژه در هوای گرم و شرایط مرطوب بستگی دارد و در مناطق گرمسیری رایج است. با خشک کردن مناسب بادام زمینی پس از برداشت و پایین نگه داشتن دما و رطوبت در طول نگهداری می توان از آلودگی آفلاتوکسین به طور موثری جلوگیری کرد.
بادام زمینی حاوی موادی است که مانع از جذب مواد مغذی می شود و ارزش غذایی آنها را کاهش می دهد. اسید فیتیک موجود در بادام زمینی به ویژه قابل توجه است. اسید فیتیک (فیتات) در تمام دانه های خوراکی، آجیل، غلات و حبوبات یافت می شود. نسبت آن در بادام زمینی بین 0.2-4.5 درصد متغیر است. اسید فیتیک از جذب آهن و روی از دستگاه گوارش جلوگیری می کند. بنابراین، مصرف بیش از حد بادام زمینی می تواند در طول زمان به کمبود این مواد معدنی کمک کند.