پاستا گندم کامل نیز نسبت به ماکارونی مانا در بازار کالری کمتری دارد. و ترکیبات آن مانند سبوس عبور روده را بهبود می بخشد و برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند بسیار توصیه می شود.
البته ماکارونی سبوس دار به زمان پخت بیشتری نیاز دارد، چون ممکن است کمی سفت باشد و باید زمان بگذارید تا زیاد چسبنده نشود. و همچنین می تواند از نظر طعم با ماکارونی سنتی متفاوت باشد.
پاستاهای رنگارنگ نیز برای کودکان موجود است. اسفناج را با ماکارونی سبز مخلوط می کنند، قرمز را با هویج یا گوجه فرنگی و نارنجی را با کدو حلوایی رنگ می کنند. این گونه ها برای کودکان هم سرگرم کننده و هم مغذی هستند.
پاستاهای خانگی نیز موجود است. به خصوص خانم ها نوعی پاستا به نام برش در خانه درست می کنند. این رقم که با استفاده از شیر، آرد، تخم مرغ، نمک و آب تهیه می شود، در برخی مناطق به آن رشته فرنگی نیز می گویند. ماکارونی خانگی نیز بسیار مغذی است.
ایتالیایی ها در سرتاسر جهان به اسپاگتی معروف هستند. اسپاگتی نوعی پاستا است که همه آن را می شناسند. اگرچه ماکارونی در کشور ما فقط به عنوان یک غذای سیر کننده محسوب می شود،
اما در خارج از کشور با سس های مختلفی مانند سس ریحان، سس گوجه فرنگی و بسیاری از غذاهای مختلف مانند گوشت قرمز سرو می شود.
علاوه بر این در بسیاری از کشورهای خارج از کشور پاستاهای آماده ای به نام نودل وجود دارد. این گونه های اسپاگتی مانند این خاصیت را دارند که با ریختن در آب داغ در چند دقیقه نرم شوند. به این ترتیب می توان در چند دقیقه که به شدت گرسنه هستید پاستای آماده خورد.